DSC_1157

DSC_1151

DSC_1137

Okay, I must confess – I hate all the fake brand-stamped clothes that are literally flooding the market, but some of them, slowly, but surely, have earned their place in the street fashion and pop-culture.

So I swallowed my pride, or mostly, my prejudice, and bought an obviously fake Chanel t-shirt, which turned into my guilty pleasure.

It inspires me for white-and-gold somewhat elegant outfits that go so well with my summer tan, and I go for lace, beige, white and golden accessorie all the time!

A perfect example of how a fake item, can give you REAL inspiration.

Would you ever reconsider your prejudice and buy something obviously fake, just for fun? Comment below!

*******

Трябва да ви призная – мразя всички очевадно фалшиви тениски и рокли, щамповани с лога и имена на световни модни марки, които заливат пазара ни и изхранват цели провинции на Китай с многомилионните си продажби на невъзможно ниски цени, но някои от тези продукти, дали на шега, или заради приложимостта си в ежедневното облекло, бавно, но сигурно, заеха своето място в уличната мода и поп-културата.

И след дълга вътрешна борба, и аз преглътнах гордостта, или повече предразсъдъците си, и си купих едно осезаемо менте тениска “Шанел”, която в последствие се превърна във вдъхновение за много бяло-златни аутфити и ми послужи толкова добре, че я обикнах въпреки дискомфорта, който ми създава произхода й.

Не, че държа всичко, което притежавам да е оригинално, но не подкрепям явното използване и копиране на големите имена в модата. На всички ни е ясно, че те диктуват целият моден кръговрат и всички черпят вдъхновение от творенията им. Но употребата на логата и имената им, която не подкрепям дори когато става дума за оригинали, защото рядко попада в представите ми за стил, а в случая създава и пародийно усещане за лукс, не ми допада.

Извън този размисъл за автентични и неавтентични лога и марки, тази малка тениска “Шанел”, закупена на безценица е идеалният пример за менте, което дарява истинско вдъхновение.

За или против очевидните ментета? Каква е вашата позиция и намирате ли някакво очарование, оправдание или приложение на дрехите с лого на марка? Ще се радвам да разбера мнението ви по въпроса в секцията за коментари под поста 🙂

Sunglasses/Очила – Six

Earrings/Обици – Six

T-shirt/Тениска – unknown store

Bracelet/Гривна – Six

Skirt/Пола – H&M

Satchel/Чанта – New Yorker

Flats/Пантофки – New Yorker

DSC_1159

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

6 Comments on Sandy-gold

 1. Ivs
  August 25, 2014 at 6:13 pm (4 years ago)

  Аз също съм против използването на имената и логотата върху каквото и да е, било то върху ментета, или върху истински неща на самата марка, точно както и ти си писала- заради пародийното усещане. Но трябва да призная, че в твоя аутфит тениската не прави впечатление толкова с логото си, колкото с цялосто присъствие, ако мога така да го кажа 😀 Пък и аз обичам всичко в златни нюанси и целият аутфит ми допада супер много :))

  Поздрави
  Ив
  keepit-classy.blogspot.com

  Reply
  • ingridbogart
   August 25, 2014 at 9:56 pm (4 years ago)

   Благодаря ти, Ив, обожавам флоралната pencil skirt от предпоследния ти пост! 🙂

   Reply
 2. Албена
  August 24, 2014 at 2:52 pm (4 years ago)

  “ЗА” изтършуваните дрехи на безценица. Освен че са с изкушаваща цена, в едно добро outfit съчетание, дори и с цялото излъчване на псевдомарка (както в този случай) ме печелят.
  Да попаднеш на такава – крещяща марката дреха, и да успееш да я представиш в добра комбинация си е наистина доказателство за освобождаване от нагласи към показността.
  Духът на тоалета съвсем се променя и всичко си е в ролята на цвят и плат, без марката да е главното. И целият ти блог си го бива в това! Поздравления, ти пак успя! 🙂

  Reply
  • ingridbogart
   August 25, 2014 at 9:53 am (4 years ago)

   Благодаря ти за споделеното мнение и признатата ми победа над тениската! :Д Надявам се все по-често съчетанията по улицата, в които марките са “победени”, а не крещят за присъствието си, да преобладават. 🙂

   Reply
 3. Д
  August 24, 2014 at 2:25 pm (4 years ago)

  Въпреки, че бях отрицателно настроена към очевидните ментета, аутфита се е получил чудесно, браво ^-^

  Reply
  • ingridbogart
   August 25, 2014 at 9:54 am (4 years ago)

   Благодаря ти, радвам се, че ти допада 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *