DSC_2380

DSC_2404

DSC_2393

DSC_2413

Red plaid is definitely one of my favorite trends this autumn! It speaks mostly in grunge language to me, and I can’t help it – ripped, black and badass is all there is in my imagination, when I’ve decided to dress in red plaid.

I wasn’t really sure about the ripped tights for a really long time, but lately, I’m into any kind of risks, so I indulge the fashion madness without a single bee in my bonet.

About the golden chain…. Every one of us has this one item, that makes  almost any outfit better for them. Lately (is almost an year lately?!) the chain is my “magical” item, but just like a favorite song that you listen over and over again and end up hating it, I believe that soon, I will never touch a golden chain necklace ever again 😀 Do you tend to do the same? Wear a favorite item so many times with almost anything and then get insanely tired of it? Comment below!

As for the moral of today’s outfit – Go unleash your inner grunge best into the streets!

PS – Wearing ripped tights turned out to be not as cold as expected. Seems that is more than 60% of your skin is covered, the other 40% don’t matter as much. But, for those who want both some extra warmth and this look during november, I suggest wearing an extra pair of sheerr skin-colored tights underneath the ripped pair.

****

Червеното каре безспорно е моята голяма любов този сезон! Нашепва ми главно за гръндж, и не толкова за Шотландия, и когато реша да го използвам в аутфита си, всичко ме води към черни, скъсани и раздърпани визии. Които обичам да разхождам, чувствайки се едно от лошите момичета на града.

Дълго време не бях особено ентусиазирана за “скъсаните нарочно” чорапогащници, но напоследък имам нужда да поемам всякакви модни рискове, за да се почувствам по-жива в ограничаващите, студени месеци, и се наслаждавам на всякакви трендове и хрумвания без ни най-малко притеснение.

Колкото до вечно присъстващият позлатен ланец от H&M, всички имаме няколко адски любими неща в гардероба си, които ни се струват перфектното допълнение към почти всичко за определен период от време (а моят е близо година). И точно като песен, в която се влюбваме на мига, когато я чуем и слушаме  отново и отново, докато не ни омръзне до болка, аз усещам как скоро ще настъпи времето, в което повече няма да искам да поглеждам позлатени колиета-ланци. Случва ли се и на вас да носите любимо свое притежание толкова често, че накрая просто да ви дойде до гуша от него? Коментирайте отдолу, бих се радвала да разбера!

Колкото до “поуката” от днешния тоалет – Освободете гръндж звяра в себе си по градските улици и се стоплете от впечатлените погледи на минувачите!

ПП: Оказва се, че не е чак толкова студено с чорапогащник на дупки. Стигам до извода, че стига повече от половината повърхност да е затворена, студът от дупките не прави особена разлика. Но за тези, които хем искат да опитат визията, хем се притесняват от замръзване на най-ценното си, предлагам обуването на един телесен чорапогащник под скъсания черен. 

Beanie/Шапка – Misfit Army

Sunglasses/Очила – Terranova

Chain/Колие -ланец – H&M

Sweatshirt/Блуза с дълъг ръкав – Mango

Shorts/Къси панталонки – handmade, unknown origin/ ръчна изработка, непознат произход

Ripped tights/Скъсан чорапогащник – handmade/ръчна изработка

Shoes/Кубинки – H&M

Backpack/Раница – Louis Vuitton Montsouris MM

DSC_2423

DSC_2415

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

2 Comments on Red plaid autumn

  1. ion4ito
    November 10, 2015 at 8:19 pm (2 years ago)

    I like it cuz its fuckin’ grunge :d Lololololol модерна гръндж визия. Въпреки че съм с двете ръце /и двата крака/ за гръндж стила от 95 и назад до 89 включително, този outfit ме грабна веднага. Раничката не е толкова гръндж де, може би ако беше blackie, но чорапогащника компенсира cuz its little rebel thing as much as the panties. I love this <3

    Reply
  2. Мирела Гукова
    November 8, 2015 at 7:50 pm (2 years ago)

    Както всеки твой тоалет много добре съчетано и стилно! Страшно много ми харесва, защото определено би събрал погледите, заради младежкото излъчване, което носи. Също така за сезона е отличен и мисля, че ще ми стои много добре с платформи. Благодаря ти, за прекрасните идеи, благодарение на които ще съм уверена в дрехите си 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *