DSCN0238

Предлагам ви още една вариация на здравословна пица. Като боготворящ пицата, стараещ се да води здравословен начин на живот човек, разнообразните идеи за такива рецепти са… доста важни за мен.

Тестото е приготвено с гхи, тиквено брашно и брашно от лимец. Рецептата за него, както и технологията по приготвянето на самата пица можете да видите тук – клик.

За плънка със сьомга и карамелизиран лук:

150г сурово филе от сьомга, eдна малка глава лук, 1/2 опаковка philadelphia light, 1/2 опаковка обезмаслена извара, сол на вкус, супена лъжица мед, чаена лъжица гхи

На слаб огън се затопля меда, добавя се гхи-то, нарязания и разделен на полумесеци лук и се задушават до омекване и карамелизиране.

Изварата и филаделфията се смесват и посоляват на вкус. Сместа се разпределя върху разточената пица, отгоре се слага готовия лук. Нарязва се сьомгата на дебели около сантиметър парченца и също се разпределя отгоре. Печем на 180 градуса с реотан отгоре и отдолу за около 20-25 минути, или докато добие вида от снимките (всъщност, попрепекох моята с около 6-7 минути, така че – внимавайте, за да не получите опърлена пица и вие!)

DSCN0237

DSCN0235

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *