DSC_0017

Миналата сряда в приятната обстановка на S-bar се проведе събитието, с което Fashion days отблеязаха началото на сезона в компанията на много вдъхновяващи дами от блог средите и света на модата, а сред тях имах удоволствието да бъда и аз. Макар и това удоволствие да беше замъглено от впечатляващия ми awkwardness сред множество непознати на събития, ще ви разкажа своите впечатления от Fashion days TIME TO CHANGE, съпътствани от него.

Водя блога си от вече няколко години (времето наистина лети) и в него все още преобладават главно модните публикации, защото обожавам да съчетавам дрехи и да се преобразявам, но да говоря за мода и да я разнищвам, тълкувайки всеки тренд, материя или течение никога не е било моят начин. Да, имам огромен гардероб и неизчерпаем ресурс от идеи, вълнувам се от хилядите възможни комбинации, но винаги съм имала усещането, че да се говори за визуално, материално изкуство, като каквото виждам модата е близо до безсмислено. Защо да ги обсъждаме “пепелявите отенъци на розовото, хитови през тази пролет”, при положение, че има теми в десетки пъти по-важни, които могат да бъдат засегнати при среща на човешки същества? За мен нещата винаги са функционирали на интуитивно ниво и затова при цялата ми любов към облеклото, добавянето на думи към целия процес е създавало усещане за неискреност. Поради тази прична за момента съм спряла да пиша текст към outfit публикациите си. А тук, на това събитие с чудесна обстановка, прекрасни дами, и вкусни коктейли и кетъринг (ето какво го впечатлява това момиче от Thestyleconstructor), се бяхме събрали именно да говорим за мода.

the new romantic

Представете си мен, леко антисоциален и позабавил се да влезе в средите дългогодишен блогър с непоносимост към това да говори за мода, в тази обстановка. Едновременно щастлива да бъда сред хора със сходни занимания и интереси, оценяваща излъчването и аутфитите им с тотална любов, чувстваща се неудобно, защото още се уча да пристъпвам към нови хора без да бъда себе си на минус 20% и да не мога да покажа какъв страхотен тип съм всъщност, се насладих на ревю на тенденциите за този сезон според Fashion days и интерпретациите им през погледа на специалните гостенки – колеги в блогинг сферата и модните среди.

Denina Martin, Yana Lambreva & Dimitrina Ivanova

Докато ги слушах да говорят за тенденциите и си мислех колко това е в разрез с моя начин на възприемане на модата, осъзнах, че дори и сега за мен да не е необходимо да обсъждам какво и как бих носила през сезона, точно такава селекция от интересни, смели и индивидуални жени с каквито се намирах в едно помещение, винаги е стояла зад всяка промяна и стъпка напред за нашия пол. Много от освобождаването ни, индивидуално и социално, е започнало от гардероба и именно с повдигане на теми, засягащи него, е извоювана всяка цепка, по-къса дължина, панталон или сако, които сега носим без да се замислим и с чиято помощ даваме глас на индивидуалността си. Та, дори и моят подход да е малко по-различен (допускам възможността просто да не съм намерила своя начин да говоря за мода), точно тези дами (и господа), които влагат толкова много в необятния свят на модата, стоят зад голяма част от свободата ни да изразяваме себе си. И докато ги слушах виждах индивидуалностите им, излъчването им, как някои от тях се притесняват, как намират начин да довършат някое пообъркало се изречение по красив начин и ми стана едно такова феминистично, прекрасно и много по-смислено. Обожавам да се намирам сред други хора, които правят това, което обичат и допринасят света да бъде по-красиво място. Яна от Miss Vendella (в средата на снимката по-горе) ми стана фаворит в “говоренето за мода”. She’s such a free spirit and has the most adorable smile!

DSC_0061

Неща, които обожавах на събитието:

1. 95% от присъстващите дами бяха избрали спортни обувки вместо високи токчета. Обстановката лъхаше на свобода на избора и беше очевидно, че вече е съвсем приемливо да бъдеш страхотна във всяка обстановка с най-удобния си чифт обувки. Благодаря, че доживяхме този ден!

2. Коктейлите и кетъринга наситина бяха страхотни! – а аз оценявам хубавия ден по това дали съм похапнала вкусно

3. Когато някой, говорещ на микрофона зададеше въпрос на останалите, всички крайно срамежливо си мълчаха – всички сме поне мъничко дръпнати и не се чувствам сама в това 😀

4. Имаше висящи столове. Обмислям да си купя един такъв за наближаващия рожден ден. These are just so much fun! Доколкото видях само аз, фотографката ми и едно малко детенце поседнахме на тях. Какво ли говори това?

DSC_0077

Тайните на аутфита ми от събитието:

Боди/Bodysuit – Copycat boutique, Дънки/Jeans – H&M, Раница/ Backpack – Bershka, Маратонки/Shoes – Nike Air Huarrache от Nike Paradise center

DSC_0020

Като заключение, все повече ми се иска да изразявам себе си и начина, по който преживявам нещата без изобщо да си слагам филтър и се надявам да ви харесва да ги четете по този начин. Ще се радвам на отзиви. Обичам ви, четящи хора.

Благодаря на Fashion days за поканата отново!

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

2 Comments on Fashion days TIME TO CHANGE събитие през очите на един антисоциален блогър, който не говори за мода

 1. Regina
  April 18, 2016 at 11:26 pm (2 years ago)

  Мирела, смятам, че е напълно нормално да се дръпнеш и да не можеш да се отпуснеш на 1000 процента при наличието на толкова много характери около теб, както и успокоението, че не си сама в това отношение. Такова самопризнание считам за смело, при положение че доста хора се потискат от мисълта, че вероятно не са направили впечатлението на уверени и надъхани свежари, каквито са. Честно да ти кажа, твоята изповед днес ме вдъхнови. Относно модата, аз също смятам теми от типа “кой цвят и защо ще бъде носен това лято” по простата причина, че се говори, но не се казва нищо особено значително. В подбора на облеклото не е важна степента на модерност в цветовете а по-скоро смелостта в съчетанията, себеизразяването, излъчването и така нататък. Невероятна си и ослепителна както винаги.

  Reply
  • mmanch
   April 19, 2016 at 1:36 am (2 years ago)

   Оооо, толкова ме радват такива отзиви! Нищо не ми е по-приятно от това да намирам още хора, чувстващи се по подобен начин и благодаря много първо че си го почувствала, и второ, че си отделила времето за feedback. <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *