Първото поискано мнение вкъщи винаги е това на котката. Той не е впечатлен, но пък е красив и без червило.

Kylie Lip Kit e едно от нещата, което със сигурност ще присъстват в списък “Не си истинско момиче на второто десетилетие на 21 век, ако не си била луда по тези” в BuzzFeed след време.  Днес, да имаш от тях означава, че си в крак с това, което е готино. И като всеки продукт, достигнал подобен “задължителен” статус в арсенала на интересуващите се от модни и лайфстайл тенденции, течното червило на Кайли си печели противоречива слава. Е, няма значение за бизнеса, нали е слава.

Сега.. това едно безсмислено скъпо червило на прекалила с пластичната хирургия, богата американска тийнейджърка ли е или продукт, който си заслужава? Отговорът зависи най-вече от настроението, с което го разглеждаш. За мен истината е някъде по средата (каква изненада!) и ще ви представя своята нефилтрирана гледна точка за Kylie Lip Kits. Какво време да се живее, какви вълнуващи въпроси за обсъждане, ей!

dsc_0091

Коя е Кайли Дженър?

Предвид факта, че червилата й се продават на препълнения с предложения световен пазар на козметика, измествайки по популярност дори тези на Jeffree Star (предишната лудост) главно заради нея самата, името и лицето й, не е излишно да знаем коя е Кайли преди да решим дали да подкрепим изгряващата козметична компания Kylie Cosmetics с 29$.

Кайли е 19 годишно американско момиче, най-младата сред действащите членове на семейство Кардашиян-Дженър, световно известни с риалити предаването си Keeping up with the Kardashians. Или за българската публика – “Знаеш ли Ким Кардашиян с големия задник, дето си прави голи снимки? Тая й е сестра”.

Малката сестричка е зашеметяващо хубава, но… след безобразието да увеличи устните си и да ги превърне в легенда сами по себе си. И да се гримира силно. Хората не прощават такива работи, затова преди самите червила, името “Кайли” е изпълнено с противоречия.

Не че личното мнение има значение става ли дума за друго човешко същество, което си живее спокойно независимо какво си мисли някой за него, но искам да изкажа щастието си за всеки подобрил в себе си онова, което го е карало да се чувства некомфортно. Още повече, когато резултатите са толкова добри. Щастлива съм и когато виждам някой да създава успешен бизнес и качествени продукти (дори и да не бърка сам смесите за червилата, в случая). Въобще, радвам се, че някъде там съществува едно красиво, щастливо, финансово неограничено момиче с успехи във всичко, с което се захване, защото е хубаво да знам, че и това се случва. На негативно настроен към пластичната хирургия, богатите и известните човек сигурно би му станало лошо от този абзац.

kylie-jenner-0-600x800

Какво е това червило за 29$, бе? Това са си, чакай… 50 лева!

САЩ и България са толкова различни в търговско отношение, колкото изобщо могат да бъдат. Затова, един свръх успешен продукт създаден там може да превземе целия консуматорски свят и все пак отношението към него у нас да бъде леко хладно. Предвид средната ни заплата, това не е изненадващо. Преди свръх-трайното червило идват всички жизнени необходимости, а при все че най-често желаещите за него са в тийн годините си и бюджетът трябва да бъде разпределен от родител, шансът България да допринася много за печалбите на Кайли, почиваща си край басейна в Калифорния, не е голям. Да, тук се продават много червила от висок ценови клас, но им липсва заобикаляща ги консуматорска лудост и затова не провокират толкова размисли/страсти.

Заслужава ли си да го купя? Искам, но има една страница Kylie Cosmetics Bulgaria, в която го продават за 12 лева, не е ли по-добре от там?

Да закупиш реплика на козметичен продукт не е само безсмислено, а и много опасно. Сред съставките на дубликатите се намират лепило и бензин. Подвелите се да си купят неоригинален продукт се оплакват, че устните им залепват една за друга или получават обриви. Звучи твърде невероятно? Винаги можеш да се увериш от първа ръка – даваш два долара в Ali express, чакаш безкрайно дълго и получаваш лепило за устни.

Добре е да не се изкушаваме да притежаваме нещо с името на марката, рискувайки здравето си и давайки по-малка сума, но със сигурност на вятъра. Козметиката е едно от малкото неща на пазара, при които “да го докараш да изглежда като оригинала” е напълно недостатъчно. Има немалко опции за всеки вкус и джоб из козметичните магазини в близки нюанси до тези на Kylie Lip Kit червилата, които поне със сигурност не тровят носещия ги (толкова активно) (или изобщо) (конспираторът в мен).

dsc_0099

Как става доставката?

Легитимните доставки от САЩ с декларирана стойност не са нещо, което си заслужава, поне според моя опит. При поръчка заплатих 16 долара за доставка (international shipping) и си казах: “Е, голяма работа, нали много ги искам!”. Онова, което наивната аз не подозираше обаче беше, че съществува нещо наречено митница, което задържа пратки с по-висока стойност. И ето как първите два lip kit-a, които си поръчах, след всички такси се оскъпиха с 40 лева. Може би е съвсем разумно от страна на държавата и всички правят така, но аз не намерих в себе си нищо освен неудоволствие, докато й се издължавах.

Поради тази причина, следващите 5 lip kit-a, които решихме да си поделим със съквартирантката ми бяха поръчани от приятел на бригада в САЩ, който ги донесе в багажа си на връщане. Доста по-добра опция. Не само заради избягването на допълителни такси, а и защото след като той се върна от там, дори и да сме изкушени да купуваме още, няма кой да ни ги донесе. 😀

dsc_0035

Заслужава ли си продуктът?

 И Да, и Не. Ако човек не държи специално да пробва тези червила, ако това му се струва излишно в ежедневието му, ако не възнамерява да носи червило по-често от веднъж месечно… смисъл в подобна покупка няма.

Моят отговор обаче е ДА. Продуктът като такъв е перфектен. И когато казвам “перфектен” имам предвид всичко от рекламната кампания, сайта, социалните медии на бизнеса, самата Кайли като гаранция за пълен успех на продажбите, през опаковката, в която пристига, посланието на картичката, та до шишенцето и аромата на червилото, текстурата на молива и най-вече издръжливостта на цялостния резултат! Нанесено правилно, това червило не се плаши от ядене, пиене, целуване, прехапване и облизване на устни. Нещо, което като неособено посветена в грима не смятах за възможно.

Ядох бургер с него. Знаейки, че всяко друго червило, което съм ползвала би изчезнало изцяло при подобно изпитание, малките поражения ми се сториха никакви, а и в действителност се забелязваха само от много близо. Именно тази случка ме накара да искам да си поръчам още 5 нюанса след първите два..

“Tествах Kylie Lip Kit в подходящ за изпитание на качество момент. Техно парти, нон-стоп танцуване от 1 до 6 сутринта. Единственото, което правех освен да танцувам, беше да отпивам от бутилка с вода. Устните ми бяха силно дехидратирани през цялото време, защото (глупаво) си забравих гланца за устни. Мислех си за червилото и се чудех „Как ли изглежда? Добре, че е тъмно.“ Нямах търпение да се прибера и да видя какво е останало от него. Влизайки през вратата почти в 7 сутринта, първо погледнах към огледалото. Бях наистина изненадана и си казах „Fuck, тия червила наистина са добри!“. Червилото си беше там с толкова малко поражения за подобна нощ!  Money well spent. Браво, Kylie.” – съквартирантката ми

Ако ще ползвам червило, предпочитам да инвестирам в няколко цвята, които ми харесват и издържат достатъчно дълго, за да си заслужава изобщо усилието на нанасянето и да се разхождам необезпокоявана цял ден. Ако разбира се имате и други препоръки в насоката, различни от Кайли, ще се радвам да ги прочета.

dsc_0057

Как да нанеса за страхотни резултати?

На гърба на кутийката, Кайли съветва първо да очертаеш и запълниш устните си с молива, а после да нанесеш пласт от течното червило. Ако само беше толкова лесно, Кайли!

Мат червилата не само дават усещане за сухота, но и направо си изсушават устните видимо за сметка на голямата издръжливост. А тъй като това на Кайли се води най-издръжливо, познайте дали не е и най-изсушаващото, което съм пробвала.

Първите няколко пъти, в които ползвах Kylie Lip Kit се разочаровах почти окончателно от продукта, защото усещах устните си много сухи – червилото бързо се напукваше и белеше и докато го имах на устните си, чувствах дискомфорт. Отне ми време да науча, че ключът е в правилното нанасяне и че слагането на червило не става точно така, както си мислех като малка (“мажеш и готово”).  Надявам се да съм сред малкото невежи в областта, които не са го знаели това нещо, но ще споделя своя опит за перфектно нанасяне на Kylie Lip Kit, за да спестя евентуални главоболия на някой друг.

Ексфолиране, хидратиране, внимателно очертаване, запълване и прецизно нанасяне!

Аз лично масажирам за подготовка с мека четка за зъби около минута, за да се напълнят устните с кръв, да станат нежни и гладки и да премахна мъртвите клетки. След това изплаквам със студена вода – помага още повече устните да станат големи като след ставане от сън.

Следващата стъпка е добрата хидратация, за да може през целия ден да не се получи ефект на напукване и изсушаване. Нанасям гланц за устни Lip silk от Victoria’s secret, оставям го върху устните си за около минута, след което внимателно попивам със салфетка всичката влага и оставям едни хидратирани и готови за червило устни. Ако още веднъж използвам думата устни в този абзац, ще се разочаровам от богатството на речника си. Устни. Устни, устни, устни.

Следва прецизно и внимателно очертаване на УСТНИТЕ и запълване с молива. Етап, в който можете да си позволите ефект на увеличаване с очертаване леко извън тях.

Сега нанасяте един пласт от червилото и сте готови! Важно е да бъде само един, за да се избегне наслояване и напукване. Цветовете са достатъчно плътни, за да не е необходим втори. Хубаво да не събирате устни за да разнесете червилото от едната на другата, а да се погрижите за всяка отделно за по-добър резултат.

В течение на времето, нанесеното червило ще се изхаби не много, но достатъчно за да ти се прииска да си нанесеш втори слой, ако си перфекционист. Но ако го направиш, резултатът няма да бъде много добър и удобен. Вместо това можеш да нанесеш много малко количество балсам за устни или прозрачен гланц и да притиснеш устни една в друга, за да ги хидратираш и да разнесеш червилото леко.

Съвети за още по-професионално нанасяне на матиращо червило можете да прочетете в тази статия на английски, която открих вчера и едва не ме вдъхнови да докарам нивото на перфекционизъм, описано в нея. Кликни ТУК.

dsc_0100

Има ли все пак минуси?

Някои от цветовете имат различна формула и не се държат добре при нанасяне. Поне сред нашите, един от седем е такъв.

Моливът е най-удобен за използване първите два пъти, след което се налага да го подостриш, но той не може да бъде подострен отново във фабричната форма и прецизните резултати стават по-трудни. Или просто острилката ми е кофти.

При всичките ми усилия да открия срок на годност на опаковката или из интернет не успях, но предполагам, че не е по-дълъг от година и няколко месеца. Това прави невъзможно пълното употребяване на всички тези червила, които сме си накупили вкъщи, дори и да носим всеки ден. Наша грешка, като сме лакоми.. 😀

dsc_0089

Отделно мнение за нюансите и има ли разлика между тях като текстура?

Dirty peach е най-лесен за нанасяне, защото е светло. Иначе, поне за момента с липсата ми на тен, не бих го нарекла моя цвят.

22 е най-страхотното оранжево-червено, което съм имала и го обожавам. На живо оранжевее малко повече и е още по-интересно.

Brown sugar ще стои много по-добре на момиче с тъмен тен – аз изглеждам странно с него. Дори ми казаха, че приличам на кално Хелоуин зомби, но на мен тази перспектива не ми се стори чак токова лоша.

Отляво надясно: Dirty peach, 22 и Brown sugar
Отляво надясно: Dirty peach, 22 и Brown sugar

Candy K беше първата ми покупка и предполагах, че ще бъде доста по-телесно. Рядко имам настроение за подобно розово, но иначе всичко му е наред и текстурата е също толкова добра, колкото на останалите.

Love bite е любимият ми тъмен нюанс. Фактът, че го рекламират до истинска смучка ми го прави още по-любим.

38426acd00000578-0-image-m-24_1473710928285

Kourt K има различна текстура от тази на останалите червила. Нанася се много по-трудно, събира се по краищата и при цялото вложено от мен и всички опитали го около мен старание, никой не е успял си го сложи добре. Може и ние да сме група дилетанти в областта, но сравнението с останалите 6 червила ме кара да си мисля, че просто има нещо нередно във формулата. На снимката също се вижда колко недобър е резултатът.

Dead of knight е мечтата ми за черно червило, превърната в реалност. Само трябва много да се внимава при нанасянето му, защото да поправиш грешки при слагането на черен цвят, може да означава голяма бъркотия и много зачервена муцуна на черни петна.

Отляво надясно: Candy K, Love bite, Kourt K и Dead of knight
Отляво надясно: Candy K, Love bite, Kourt K и Dead of knight

Имаш ли какво още да кажеш, или най-после тази публикация свърши?

Това е всичко по темата за червилата на 2016, с които реших да направя дупка в бюджета си, през която може да мине изгубено агънце. Беше дълго четене, заслужаваш едно си червило! Stay tuned.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

6 Comments on Най-подробното (и напълно честно) Kylie lip kit review

 1. Denitsa
  November 27, 2017 at 8:44 pm (5 months ago)

  Здравей, а колко точно заплати за мито? Моля те, разкажи по-подробно за това! Благодаря за отговора предварително!

  Reply
 2. Виктория
  December 4, 2016 at 3:46 am (1 year ago)

  Наистина ми беше интересно да прочета публикацията. За ментетата мнението ми е противоречиво, да, оригиналът си е най – добър, но просто в българската действителност 50 лева за червило, което е повече монетизиране на слава отколкото реално добър продукт, е прекалено. Предпочитам на този етап да си купя менте, но да знам, че е такова, да си знам рисковете, вместо разични сайтове да заблуждават, че едва ли не си ударил джакпота като си намерил оригинал само за 9,99 или 12 лева.

  Reply
 3. A.
  November 15, 2016 at 9:37 am (1 year ago)

  Това беше наистина най-интересното review, което съм чела. 😀
  Благодаря за мнението, на мен определено ми беше полезно, тъй като се чудех дали да си купя.

  Reply
  • mmanch
   November 15, 2016 at 1:27 pm (1 year ago)

   Радвам се да бъда полезна, Алекс :)) Благодаря за коментара <3

   Reply
 4. Десислава
  November 9, 2016 at 3:08 pm (1 year ago)

  Признавам си, отворих публикацията само заради котката. Страшно ми прилича на моя Лео и също е голям сладур. Мнението ти обаче ми беше много полезно, защото и аз като всички други се чудя на цялата олелия, която се вдигна покрай червило за 50 лева.

  Reply
  • mmanch
   November 9, 2016 at 3:47 pm (1 year ago)

   Котачетата обединяват! Поздрави Лео и се радвам, че публикацията е успяла да си свърши работата добре. Благодаря ти за четенето. <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *