Всяка година, въпросът “Какво би подарила на човек на ___ години за Коледа?” ми бива задаван поне десетина пъти. Това, с което аз мога да помогна мъничко е моята серия от публикации на тема “Перфектният коледен подарък”,  която започвам с любмите си места за пазаруване на подаръци. Местата/магазините са подбрани по това къде наистина пазарувам, а мнението ми за тях е изцяло продиктувано от желанието ми да споделя с вас къде обикновено търся качествени и съдържателни начини да зарадвам близките си по Коледа. Някои от местата предлагат услугите си онлайн, така че се надявам списъкът да послужи за вдъхновение и на онези от вас, които не живеят в София, а в някой друг хубав Български град.

large

МЕСТАТА ЗА ПАЗАРУВАНЕ, КОИТО НИКОГА НЕ РАЗОЧАРОВАТ И КАКВО МОГАТ ДА ВИ ПРЕДЛОЖАТ ТЕ

1. Преживяване от Wishio – Всички се радваме на красивите, скъпи и полезни вещи, които си подаряваме, но те влизат в употреба веднага и стават част от ежедневието ни. Едно бягство от реалността с Wishio е перфектното решение срещу консуматорската ни природа, от която толкова обичаме да се оплакваме около Коледа – те предлагат вместо предмети, да подаряваме преживявания и идеята е страхотна!

При първото ми посещение на сайтa, отказах да погледна към часовника, докато не разгледах цялото море от предложения и не набелязах подаръци за висчките си близки и роднини (и за себе си) за няколко сезона напред. Сладурите от Wishio са стигнали толкова далече в желанието си да ни помогнат да изберем лесно, че имат даже секция “За имен ден”. Фактът, че предлагат по нещо специално и интересно за всеки вкус, джоб, пол и възраст и че сайтът им улеснява избирането на правилния подарък до броени минути ако нямаш време да се захласваш правят мястото, продаващо преживявания най-любимия ми избор тази Коледа.

wishio-white-box-layout-rev02

2. Нещо (ама наистина) уникално от Домоcharm – Думата “уникално” се използва за щяло и нещяло точно толкова, колкото хората подаряват безсмислени сувенирни вещи за празниците. И двете правила отпадат в Домоcharm, където малките джунджурийки сa качествени, красиви и функционални, а по-големите неща за дома са от онези, от които допреди минута не си знаел колко много имаш нужда, но сега премисляш как да си купиш задължително. Предлагам ти да влезеш в магазина само за да провериш дали можеш да излезеш без да си се влюбил в поне едно нещо. На мен не ми се получава, нито на приятелите, с които съм се отбивала там и точно затова смятам, че е перфектно място за пазаруване на специални Коледни подаръци за близки или не чак толкова близки хора. Магазинът изглежда по-недостъпно скъп, отколкото в действителност е и това се дължи на безупречното чувство за естетика на собствениците. След като и тази чуденка отпада, вече можеш свободно да се отправиш към ул. Цар Шишман №27 , за да се порадваш на чудесийките в Домоcharm.

13340161_482689251926725_4454268101829170027_o

3. Книга или нещо много лично за всеки geek от Elephant Bookstore – Без съмнение, любимото ми място за избиране на подаръци за всичко живо между 12 и 30 години около мен, е Elephant. Уютно е. Ако си със “смотанячески” наклонности и обичаш супергерои, комикси, манга или да четеш от сутрин до вечер, вместо да излезеш да се социализираш, ще можеш да въртиш кръгчета из няколкото квадратни метра пространство без да ти омръзне дълго време, точно както правя аз всеки път. 48 часа услиено писане няма да ми стигнат, за да разкажа за всички готини неща, които може да открие човек вътре, затова ако поне част от теб е nerdy, geeky и dorky, заминавай бързо към този малък-кораб майка на интересите ти!  В Elephant можеш да подбереш подарък със сравнително скромен бюджет, но за собственото ти удоволствие бих препоръчала да се подготвиш психически, че може и да си изхарчиш половината джобни на ул.Цар Шишман 31.

10548205_850274821649230_8976978255371222208_o

4. Не просто шоколадови бонбони от Jeff du Bruges – Всички знаем, че да се подарява шоколад е класически ход, с който можеш да сбъркаш само ако човекът не обича или е алергичен към това прекрасно човешко творение, а в подобни извънредни случаи аз винаги съм тук да се погрижа за излишното.

Онова, в което повечето хора бъркат при подаряването на шоколад, е че се спират на ежедневните, познати марки, само защото вярват, че “щом е сладко, значи е вкусно и това е достатъчно”. В действителност обаче, в малко по-високата ценова категория се крие цял нов свят от вкусови оргазми, които можеш да предложиш на любим човек за специален повод, ако във всекидневието не би избрал да си харчиш джобните за гурме шоколад. Дори и последното да е така, има шанс да не можеш да се върнеш към Milka с лешници със същия апетит, след като опиташ някои от десетките видове ръчно правени бонбони на Jeff du Bruges. Можеш да ги откриеш в Mall Serdika, Mall of Sofia и на бул.Раковски 153а.

По последен спомен, за 10лв можеш да дегустираш около 7 бонбона,  с които да разбереш какво е истински хубав шоколад, а според сайта им за 23.00лв можеш да зарадваш някого с шоколадово изживяване, което няма да го остави същия. След хапването на такива бонбони има висок риск вкусът ти да ти навлече епитети като “капризен”, но ти зарежи тези хора, които ти казват такива неща или им натъпчи по един бонбон в устата, за да се присъединят към теб.

c47126a14c333691e0e2a593638729ae

5. Топли чорапки и пижами от Oysho – Топлите, пухкави и красиви чорапки са подценяван подарък, който обаче аз слагам на едно от челните места в класацията ми и вярвам, че с него не може да се сбърка. Всички обичаме да ни е уютно, но чорапеното чудовище постоянно ни разваля чифтовете, а пък ние най-често не обръщаме специално внимание на това да се снабдим с много или супер приятни, необикновени чорапи. Затова онзи, който подари запомнящи се и на всичкото отгоре много удобни чифтове, ще бъде в мислите на получилия ги всеки път, в който той усети колко му е хубаво крачетата или погледне надолу и види интересния дизайн. Подаряващите мека пижама също се нареждат сред любимците на получателите на подаръци, които обичат да си стоят вкъщи, като мен. Препоръчвам onesie-тата или иначе казано – целите пижами тип гащеризон с качулка, които не оставят нито една част от зиморничавто ти “аз” пренебрегната и топлят като за световно.

picmonkey-collage1

Кои са вашите любими места за пазаруване на коледни подаръци? Ще се радвам да разбера, както и да чуя за впечатленията ви от моя топ 5, ако сте се възползвали от продуктите на някое от местата, описани тук. 🙂

Нека празничната подготовка започне сега, за да се лишим от Коледен стрес в последния момент. Вeсел декември, styleconstructors!

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

2 Comments on Любимите ми места за пазаруване на коледни подаръци

 1. steph
  January 30, 2017 at 12:54 am (1 year ago)

  Тази Коледа подарих пухкави чорапи и човекът толкова се зарадва, че се усмихвам още като се сетя. Иначе на мен ми се е случвало да пазарувам от http://www.bezpanika.com . Въпреки високите цени на някои от нещата, определено имат иновативни подаръци, особено за tech geeks каквито са повечето ми приятели. Билети за театър, магическа чаша (когато се затопли се показва картинка, в моят случай Хитроумната карта), книги от намаленията в Ozone. Добре мина тази Коледа, откъм подаръци, благодаря за поста, много е полезен!

  Reply
 2. Илко
  December 16, 2016 at 7:28 pm (1 year ago)

  Най – хубавият коледен подарък , беше продукт на Braun , който получих от съпругата ми , а тази Коледа аз ще я изненадам с продукт на Braun .

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *