Ясно е, че светът принадлежи на онези, които на всяка цена изпълняват задачите си и не се отказват. Всички обаче имаме своите слаби моменти, в които не искаме нищо повече от това да си останем вкъщи, да поръчаме пица и да не правим нищо.

Понякога това продължава седмица, друг път месец, а за мнозина, мързелът е битката на живота ни. Възможно е и ти да си професионален мързел, ако:

1. Усещаш, че мързелът бавно ти погубва живота, но каквото и да започнеш да правиш, просто нямаш търпение да свърши, за да не правиш нищо отново.

2. Любимата ти част от излизането е прибирането.

3. Решението да не влизаш за повече от час на ден в социалните мрежи е твърдо взето, но решаваш за последно да погледнеш какво става и прекарваш три часа в една и съща поза, докато сменяш между инстаграм и фейсбук.

4. Много си мечтаеш да станеш в 7 сутринта, да отидеш да тичаш в парка, да се изкъпеш и да направиш закуска преди всички да са се събудили, но вместо това пропускаш 9 аларми и се надяваш да ти се получи утре.

5. Ядеш леко и здравословно до 8 вечерта, когато решаваш, че е време да се наградиш с голяма пица, 4 вафли, половин шоколад, кофа KFC, след което заспиваш от преяждане.

6. Решаваш да спортуваш, но мускулната треска след първата тренировка не ти дава да тренираш на следващия ден. Изчакваш 3-4 дни да ти мине, после изкачваш още 3 да си починеш психически, след още няколко те хваща срам, че си такова безхарактерно същество и пак правиш първата тренировка.

7. Сядаш да пишеш домашно/курсова работа/ вършиш нещо важно и ти се доспива на 10тата минута. Решаваш да си дремнеш.

8. Обаче можеш да изгледаш 15 епизода на сериал подред без да ти мигне окото.

9. Усещаш температурата извън леглото и решаваш, че нищо не си заслужава толкова, че да се измъкнеш изпод завивката.

10. Чудиш се не може ли поларените пижами да станат официално облекло за навън през януари и февруари.

11. Събуждаш се  с надежда за един хубав ден, но минута по-късно си ок си идеята да изгубиш и днес, правейки тестове в Buzzfeed “Любимия ти вкус поничка ще покаже кога ще се ожениш”

12. Изпитваш радост, когато плановете с приятелите ти пропаднат. Добре че знаеш, че и те се радват, защото са същите мързеливци като теб.

13. Когато си приготвиш закуска и я изядеш, вече се чувстваш сякаш това са достатъчно свършени задачи за деня.

14. След като цял ден не си си мръднал пръста, около половин час преди да си легнеш, мозъкът ти се активизира и започва да прави планове как от утре ще е различно.

15. Утре идва и всичко е същото.

Колко от тези се отнасят за теб?

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

3 Comments on Професионален мързел ли си? 15 мързеливи гряха, които може би си извършил през Януари

 1. ЛУКЧО
  January 20, 2017 at 8:31 pm (1 year ago)

  Ти не беше ли моден блогър?

  Reply
  • mmanch
   January 20, 2017 at 8:45 pm (1 year ago)

   Аз съм всичко, което ми се ще.

   Reply
 2. Чесънчо
  January 20, 2017 at 8:03 pm (1 year ago)

  Тринадесет от петнадесет. ^-^ А този материал и една снимка някъде преди време, мисля че бе “професионален сънчо” – май са ми любимите публикации досега. :B

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *