Преди известно време Wishio ми подариха преживяване по избор и реших с тяхна помощ да се завърна към любимата ми в детството езда – спомням си, че исках да бъда като принцесите, а те всички можеха да яздят кон. Затова, малката аз прекарваше много часове върху седлото, но после влезе в пубертета и започна да иска само да ходи на кафе (сега бих й се скарала). Преоткриването на света от гърба на коня стана с помощта на конна база Нова звезда и ми донесе няколко изненади, за които искам да споделя с вас след краткото затишие в блога.

Сред приятните изненади беше тази, че все така обожавам ездата и сега със сигурност ще намеря място за нея в ежедневието си отново. Конете, по мое мнение, са в пъти по-приятни от кола – преди да закупя първия си автомобил и да се науча да шофирам, с удоволствие бих инвестирала в кон и конюшня. Жалко, че да се движа с него на ужасния градски въздух в София би означавало доста бърз край за животното и мен – ще ми се наложи да си остана пешеходец засега.

В същата насока мислеше и нашият гид, който водеше кончетата – час и половина споделяхме общата си неприязън към града, автомобилните изпарения, замърсяването и си мечтаехме за това животът на село да бъде по-перспективен в скоро време. Не знам дали за вас това е изненада, но thestyleconstructor предпочита именно второто и чака с нетърпение да стане осъществимо.

Конна база Нова звезда определено не беше това, което очаквах – представях си просторно, равно, отдалечено от цивилизацията място, а тя се оказа тесничка и пълна с гости. Местността е планинска, близо до Княжево. В двора на базата беше оживено заради детски рожден ден, а между множеството паркирали автомобили щъкаха красиви пауни, в дисхармония със заобикалящата среда.

Както винаги, когато отидеш някъде с ваучер – вниманието на персонала не е изцяло насочено към теб, защото според тях е все едно обслужват някого безплатно. Наложи ни се да изчакаме около час след времето, в което трябваше да започне нашата разходка заради неуредици в графика им, но ние сме търпеливи и добри гости, които си намериха забавление в страхотната триетажна “къща на дърво”, с която базата разполага.

Конете ни – Буря и Хала бяха спокойни и набити, точно като за хора без скорошен опит в ездата. Моята Буря дори ми подхождаше по характер – вечно гладна, на всяка крачка спираше да пасе. Маршрутът за разходка беше отчасти разочароващ. Преминава през замърсени с боклуци кални улички, докато стигне до екопътека във Витоша, по която постоянно се разминаваш с туристи. Чистият въздух, готиният гид и приятната компания на кончетата все пак наклониха везните в позитивна насока.

Нещо, което бях забравила за ездата: Боли те после. Всичкото там, което може да те боли, когато сядаш. Бо-ли. Онези, които обичат мускулната треска като мен са застраховани от разочарование, но ако сте си мислели, че язденето не изисква усилие – далеч не е така.

Предполагам, че ако бяхме посетили базата в по-малко натоварено време щях да успея да се насладя на обстановката много по-добре. Общата оценка на преживяването за мен е 6.5/10 – разочароващият маршрут и невниманието към гости с ваучери не бяха приятна изненада, но въпреки всичко препоръчвам посещението в Нова Звезда заради хубавото прекарване. Очаквам с нетърпение още преживявания с Wishio!

Снимки – Глория Георгиева

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *