Подвеждащ въпрос. Няма нужда да ходиш никъде, защото всичко е под носа ти. Точно толкова, отколкото имаш нужда и нито заведение повече.

Ясно ми е, че може да разваля магията ако говоря за място, което заслужава да остане в тайна, но ако не споделя с моите styleconstructor-чета,когато открия нещо… е, защо ще го има Thesyleconstructor. Впечатленията от това лято създават стимул за следващото, затова нека заедно събираме вдъхновение за предстоящи ваканции.

Арапя е къмпинг между Лозенец и Царево, разраснал се до малко селище с приемлив брой бунгала, къщи и заведения, без нищо да идва в повече. Само тези, които са фенове на мястото още от времето, когато е било съвсем безлюдно и още по-спокойно биха могли да не се съгласят и ще ги разбера. На мен ми хареса точно такова, каквото е сега – пълно със странно приятни хора и деца, които не се държат непоносимо. Атмосферата напомня спокоен курорт през ’98, без излишно напрежение или ексцесивна селяния. На такива хора можеш да им простиш и сръбското в седем сутринта.

Тепърва започвам да обикалям по-дивите места из черноморието ни. Да, знам, че съм позакъсняла. Но пък съм развълнувана да видя колкото се може повече. Всички предложения за следващо ваканционно място по нашия морски бряг са добре дошли, защото си знам, че имам да наваксвам. Чакам ви с коментари 🙂

Най-силните оръжия на Арапя в битката за сърцето ти

Чисти плаж и вода. Изглежда за разлика от случващото се на много други места, тук всички искат да им е хубаво и чисто и май разбират, че това си зависи от тях.

Спиращи дъха гледки. Едната половинка от Арапя се състои от каравани, сгради и заведения, а другата е незастроена и се използва за къмпингуване на палатки. Незастроената част предлага гледка от скалите с хоризонт, който може да те накара да забравиш за тревогите на истинския живот, ако досега почивката не ти е помогнала да го направиш.

Домашно Блъди Мери. Освен, че в бар “Pampero” винаги е много весело, защото хората от персонала са  сладури, също правят и много добро домашно Блъди Мери. Фактът, че оставих сто пъти по 8лв за чаша едновременно е индикация за добри коктейли и проблем с любовта ми към доматения сок.. това просто за да информирам за средните цени.

Бар “Pampero” е единственото място в Арапя, което може да ти напомни за София или просто за цивилизация, но без напрежението

Конна база Габи. От известно време ездата е специална част от живота ми, както знаят онези, които следят фейсбук страницата на блога. Да се окаже, че има кончета на пет минути от караваната ти, на гърба на които можеш да правиш дълги разходки с епични гледки, чувствайки се като герой от филм (особено ако можеш да яздиш и препускаш свободно) – безценно. Базата се намира в гората, съоръжението е скромно, но животните се гледат с любов и максимална свобода от собственикът им, който прекарва второ лято там и се радва на много интерес от страна на летуващите. В базата има и малки кончета, които можеш да гушкаш (стига да те харесат), а при желание е позволено да помогнеш с почистването и грижата за конете. Един час езда сред природата струва 25лв.

Собственикът на базата беше така мил да се съгласи да ми разхожда плюшената котка-раница, докато препускам

Малкото конче Мая беше любов <3

 

Гледане на звезди. За разлика от по-големи курорти, осветени и през нощта, Арапя ти предлага черно и пълно със звезди небе, така че само няколко одеяла и моооже би бутилка вино те делят от завъртащ главата контакт със Вселената.

Най-вкусните мекици някога в живота. Всички, които опитаха тези мекици в мое присъствие се отрекоха от мекиците на баба си, а всички знаем колко много означава това. Големи, точно толкова меки, колкото предполага името им, не прекалено мазни и с домашно сладко от ягоди или праскови. Какъв здравословен режим изобщо, като хапвах мекица за закуска, обяд и вечеря, а в останалото време мислех как ще ги ям. Сладкото от ягоди беше толкова добро, че си издействах един буркан от заведението. Сега ще се проявя като кофти блогър, защото не снимах локацията и освен да ви дразня с разкази, друго не мога да направя. Заведението е с отворена витрина и се намира точно там, от където спира и тръгва единственото бусче, което пътува между Царево и Арапя. Страаааашна съм в обясненията. Обещавам да обявя информацията веднага щом я имам, а дотогава имайте предвид, че на едно неизвестно засега място в къмпинга има невероятни мекици и кой знае, може да си направите хранително приключение с цел търсенето им.

Ами, и на мекиците нямам снимка. Затова ще ви покажа как имах случайна оранжева среща. Несериозен блогър.

Сърф училище. Не останах достатъчно дълго, за да се запиша на уроци, но следващото лято със сигурност бих. Близка приятелка го направи и гордо си тръгна с насинено око от мачтата на сърфа. Беше по-красиво от всеки вечерен грим, който аз съм си правила. Другата година лично ще проверя и със сигурност многото повече ползи от уроците по сърф.

Водолазен център. Силно ми препоръчаха да се гмуркам там, но бях прекалено заета да се тъпча с храна.. здравословеният живот беше приоритет номер едно през август, като всяка година, когато изляза във ваканция.  Е, имам още повече причини да се върна догодина. Мисълта, че има повече възможности за спорт, отколкото за дискотеки ме изпълва с желание.

Аз съм едва в началото на откриването на спокойни и красиви кътчета по нашето черноморие, но освен, че приемам всякакви съвети и препоръки, нямам търпение да споделям нови впечатления с вас от близки и далечни пътувания. Дългата пауза в публикациите се дължеше именно на едно пълно с преживявания лято, каквото се надявам да е било и вашето. Всъщност, дори да сте стояли затворени в стаята си три месеца, за да спите до късно и да гледате сериали, пак се надявам да ви е било добре. Липсвахте ми, но сега отивайте да планирате следващото лято в Арапя и може да се видим там <3

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *