Да го разклатиш си е яко. Ама да не са само на това аплодисментите.

В Щатите жените застават една до друга с #metoo а аз покрай едно събитие със страхотна подкрепяща жените идея за което след малко ще ви разказвам започнах да се чудя ние тук какво правим и къде сме.

Живея в балонче от хора с отворени съзнания където не са проблем женските зърна, третия пол или равенството между жените и мъжете. Така лесно забравям за външния свят че ежедневно си мисля: “ми то ние не сме по-назад от американците, супер яки сме, вървим стремглаво напред гледай ни”.

Ооообаче. Едно посещение в лъскавото Мегами където придружавах позната изпълнителка на участие ми припомни колко малко е моето балонче. Жените със силикон навсякъде, лъскави рокли, екстеншъни, грим-камуфлаж и мазен чичак на ВИП сепаре точно като от фейсбук статусите на ония дето се оплакват от тях си бяха там живи и здрави все едно се пренесох в ’98. Когато Павел и Венци излязоха на сцената публиката викаше “евала брат мииии” каквото и да правеха. После излезе тя, това сладко, пълно с енергия и талант бебенце. Айде, да бъда безпристрастна – излезе тази красива изпълнителка която носи специален дух, закача се с публиката като малко дете, има доста силни хореографии и разнообразен репертоар. Публиката изръкопляска само на туъркването. Подкрепа – нула.

Заспах с много мисли в главата по въпроса. В България жените-изпълнители нямат вярна, отдадена публика която да се интересува от тях като артисти и личности. Освен децата до 14 годишна възраст, никой не се КЕФИ на млада и красива жена в БГ публичното пространство за нещо повече от секса който излъчва. А пък ако не излъчваш секс по начина по който хората са свикнали да го възприемат, оставаш невидима за масите.

Съвсем навреме ми идва появата на FemForce. Старт на поредица от партита които събират новата вълна момичета на музикалната сцена. Новите момичета, които не ги е страх да бъдат нещо повече от просто “секси”. Имаме шанс да се опознаем и да си открием взаимно магията в обстановка с добра музика, за да се подкрепяме активно. Време е за сплотеност на женската половина, време е да си пазим гърба и да правим каквото си искаме, а то да ни се отплаща. Не се шегувам, толкова заспала ни е женската сплотеност че вече в мен напира да започна да изнасям речи по площадите за да се събудим малко. Хайде да се видим на FemForce!

Разбира се има и игра с награда двойна покана за събитието. За да се включите в нея следете фейсбук публикацията свързана с тази статия, но и да не спечелите пак елате, а дори да не участвате в играта – споделете събитието, за да може на 19.01 да се съберем възможно най-много и да дадем началото на дълго чаканото общество от силни заедно момичета.

И когато на сцената има изпълнител, окуражавайте го от публиката докато не се изпотите колкото самия той докато ви забавлява. Стига да не става дума за Веселин Маринов, защото тогава би било непосилно. Ако пък става дума за друга жена давайте двойно, има място за много подкрепа.

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Comments

comments

1 Comment on България се кефи на жените-изпълнители само когато го клатят

  1. Ния
    February 20, 2018 at 12:07 pm (4 weeks ago)

    Софианци направо си живеете изолирани от реалността .Елате в провинцията да разберете за каква простотия иде реч. Ще се уплашите !
    Иначе подкрепям всичко написано от теб .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *