Казвам се Мирела Манчева, на 21, от София, България.

11040795_10203681862623306_1474512693_n

Отакто се помня, всичките ми страсти вървят ръка за ръка и въпреки безбройните предупреждения на възрастните че трябва да си избера “само едно” и да започна да следвам пътя към усъвършенстването му, аз така и не успях, и затова сега едновременно се занимавам с мода, актьорско майсторство, музика, писане и готварство!

Израснала едновременно в китно селце в покрайнините на София и в центъра на града, отглеждана от селскостопански работници и елита на българското изкуство, рзвеждаща крави на паша и наблюдаваща балетни представления зад кулисите , двата толкова различни корена на семейството ми от малка са ме обрекли никога да не бъда само едно нещо, и приемам съдбата си с нетърпение от предизвикателството да продължа да Бъда все повече и повече!

childhood

Училищните ми години преминаха в упорита социално ангажирана организационна работа и деструктивно поведение, награди от литературни конкурси и грамоти за успех, съпроводени с наказания за неизвинени отсъствия и предупреждения за изключване от училище, а първата стъпка в истинския живот дойде точно……… дни преди абитуриентския бал, като в перфектно режисирана пиеса..…. и оттогава, все конструирам от невъзможностите.

 • Невъзможността да получа готова рокля за абитурентския ми бал ме накара да си ушия сама две – които да нося в един и същи ден, и които да бъдат достатъчно приказни, че да ми осигурят първите клиенти за абитуриентски тоалети на следващата година.
 • 1508013_10201286372217543_469657440_n
 • Невъзможността да получавам всички дрехи, за които съм мечтала, ме накара да открия алтернативни начини за набавянето им и ме предизвика да създам този блог, за да споделям с всички вдъхновението, което ми помага ежедневно да изглеждам така, както мечтая, дори когато ми се струва невъзможно за набавяне и постигане.
 • 267639_164029667054154_1638568050_n
 • Невъзожността да вляза в мечтания моден институт в Италия ме накара да създам своя собствена модна марка, наречена Misfit Army.
 • 1521254_581541325253486_1304420148_n
 • Натискът на обществото, който усещах в последните си тийн години да изглеждам по определен начин, да имам дупка между бедрата и ясно откроени ключици, а кантара да не показва повече от 40 килограма, ми помогна да избера здравословното хранене  и спорта за свое ежедневие, на мястото на самоизмъчването и ниското самочувствие.
 • 183773_10203538902009380_1836207791517763917_n
 • Нежеланието да си намеря “нормална работа” след края на училище ми тласна да бъда лектор по актьорско майсторство за деца в училището, което завърших , а трудностите при намирането на подходящи пиеси за поставяне, ме накара да напиша две авторски пиеси за деца, които видяха реализацията си още същата година в обичен екип, а едната от тях намери мястото си и на празника на Пловдивско село, поставена от друг екип деца, обичащи театъра.
 • 999404_4999640384999_1177637777_n
 • Всяко усещане, всяка притеснителна мисъл и тежко изживяване се превръщат в проза и поезия. Писането е голямата ми любов, и единствената форма на изкуство, която намирам за себе си толкова съкровена, че срещам трудности да я заявявам и “рекламирам” открито, като всички останали свои занимания.
 • Всеки момент на трудност, изживяван на момента, се превръща в усещане за свобода и щастие чрез музиката. Дори и да са просто кавъри, записани в интернет, всяка изпята песен ме прави щастлива.
 • Всеки изминал момент на трудност, се превръща в опит, който мога да използвам при актьорските си занимания, които дори и неособено сериозни засега, ми дават приятното усещане, че имам досега до това, което обичам.

Вярвам, че стилът е навсякъде в живота ни. Не по онзи настояващ и изискваш начин, който те кара да свеждаш глава, защото никога няма да можеш да бъдеш Одри Хепбърн, а скрит като подпис на собствения ни начин на живот в начина, по който изглеждаме, в приготвената от нас храна и в дамаската на дивана в хола ни. В начина, по който общуваме с различните видове личности. В начина, по който изживяваме моментите си. 

Стилът си ТИ, във всяка секунда от дните си. И едниственият дълг, който имаш е не към модната полиция или усещането за естетика на околните, нито пък се състои в това всичко около теб и по теб винаги да изглежда безупречно. Дължиш на себе си само това да откриеш СВОЯ стил и да добавяш по щипка от него в усмивката си, в дадения назаем дъждобран или ужасната квартира, което ти се налага да наричаш “вкъщи”.

А аз съм тук, за да си помагаме  да конструираме нещо по-добро от всяка трудност, и всяка неравност, от всяко желание и от всяка амбиция за по-красив и добър живот!

Да започнем на конструираме своя стил, и нека не спираме никога!

3 Comments on Bio (BG)

 1. tania tsvetanova
  December 15, 2016 at 7:52 pm (1 month ago)

  Най- хубавият коледен подарък беше, когато разбрах, че съм бременна след повече от три годилен опит.

  Reply
 2. Мирела
  April 2, 2015 at 2:49 pm (2 years ago)

  Мирела, исках да ти кажа, че си прекрасен човек и съм напълно сигурна в това, без значение от факта, че те “познавам” само благодарение на страхотния ти блог. Следя го от доста време, но не знайно защо така и не оставям коментар и сега ми се прииска просто да ти кажа колко си невероятна, а също и, че вдъхновяваш самата мен с всеки свой пост и всяка дреха, която създаваш. Мисля, че откривам части от себе си в теб, защото мечтая от малка да се занимавам с мода и също съм толкова дейна и се захващам с много неща едновременно. Определено се чувствам горда, че нося твоето име! Пожелавам ти само усмивки и успехи! :)

  Reply
  • mmanch
   April 3, 2015 at 12:02 am (2 years ago)

   Благодаря ти, че ме усмихващ с толкова… пълноценен коментар! Радвам се, че ме следят точно такива хора, каквито ми се иска – мечтаещи и прекрасни :) Не си позволявай да се отказваш пред нищо.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *